HTML

Blog Budakesziért

A blog azért jött létre, hogy Budakeszi lakossága és a városért tenni akarók egy központi gyűjtőoldalon értesülhessenek a Budakeszit érintő legfrissebb hírekről, projektekről, fejlesztésekről és interaktív módon közreműködhessenek azok alakításában, megoszthassák véleményüket, ötleteiket, és javaslatokat tegyenek a város jövőjének pozitív irányba való alakítására.

Támogatók

okotars.png              mol.png

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Köszönjük a részvételt!

2011.11.16. 19:07 Freer - Kohó Egyesület

Mindenkinek köszönjük szépen a részvételt a szombati ültetésen!

A kezdeti félelmek ellenére egészen sokan összegyűltünk szombaton, és a gyönyörű idő, a jó hangulat, valamint a zsíros kenyér, a pogácsa és a tea eredményes munkát és látványos változást eredményezett.

A munka 11-től sötétedésig tartott, amely során megtisztítottuk a fenyők előtti ezüstfát a rengeteg gaztól és indától, elkezdtük a fenyők mögötti terület gazolását (levágtuk az elburjánzott rózsabokrokat és indafüzéreket, és kiszedtünk sok kisebb akácot), valamint beültettük a fenyők mögötti redőrészt tölgy, gyertyán és cser csemetékkel, valamint sommal és kecskerágóval. 

Emellett a Kohó egyesületből néhányan kimentünk vasárnap is, és szintén sötétedésig beültettük a rét (fenyőkkel szemben állva) baloldalát tölgy csemetékkel. A két nap alatt összesen nagyjából 300 csemetét ültettünk, de még így is maradt több köteg, aminek elültetése jövőre marad. A munka során kiderült, hogy tavasszal nem lesz elég egy hétvége az összes munkálatra, mivel a patakmeder és a fenyőktől balra eső terület gazolása komoly feladatnak ígérkezik, ami mellett még szeretnénk új fákat és bokrokat ültetni a terület nyugati határához, a patakmeder mentén, valamint a rétre, és a leendő tűzrakóhely köré. Ez előreláthatólag csak több hétvége alatt fog tudni megvalósulni.

A részletekkel majd télen jelentkezünk, addig is várjuk azokat a támogatókat, akik segíteni tudnák a munkánkat akár munkagéppel, akár motoros kaszával, láncfűrésszel - mert a pataknál lévő bozót más módszerekkel aligha tüntethető el. (A kivágott bozót helyére természetesen őshonos bokrokat fogunk ültetni.)

Mégegyszer köszönjük mindenkinek a részvételt! Találkozzunk tavasszal is!

Szólj hozzá!

Címkék: ültetés tölgy mamutfenyő gazolás csemete cser

A bejegyzés trackback címe:

https://budakesziert.blog.hu/api/trackback/id/tr843387919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása