HTML

Blog Budakesziért

A blog azért jött létre, hogy Budakeszi lakossága és a városért tenni akarók egy központi gyűjtőoldalon értesülhessenek a Budakeszit érintő legfrissebb hírekről, projektekről, fejlesztésekről és interaktív módon közreműködhessenek azok alakításában, megoszthassák véleményüket, ötleteiket, és javaslatokat tegyenek a város jövőjének pozitív irányba való alakítására.

Támogatók

okotars.png              mol.png

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Zöldövezet Program tájékoztató

2010.10.29. 23:59 Freer - Kohó Egyesület

A következő kis összefoglaló a budakeszi mamutfenyőknél megvalósítandó parkosítási pályázatról, a Zöldövezet Programról, valamint annak lehetséges megvalósulásáról szól.

A Kohó Kulturális és Közművelődési Egyesület idén nyáron pályázott egy parkosítási pályázatra, a Zöldövezet Programra, amelynek helyszínéül (a budakeszi tagoknak köszönhetően) egy budakeszi parkot választott. Az eredetileg kiválasztott terület (a MOL benzinkúttal szembeni park) a projekt előrehaladtával, több egyesülettel való konzultáció után megváltozott, s új helyszínként a mamutfenyők körüli terület lépett a helyébe.

Magáról a pályázatról röviden: A MOL-csoport által elindított regionális környezetvédelmi program, a Zöldövezet Program ötödik éve kerül kiírásra civil egyesületek és helyi szervezetek részére. A pályázat kétfordulós, az első forduló benyújtási határideje július 1-je volt, innen a Kohó továbbjutott a 2. fordulóba, amelynek határideje 2011. január 7. A mellékelt linkeken minden részlet megtalálható, de néhány lényeges elemet érdemes külön kiemelni: A pályázat utófinanszírozásos és 20%-os önrész szükséges hozzá. Az önrészről még a nyár folyamán biztosított minket az önkormányzat.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyjából 500.000 Ft körüli összegre lehet pályázni, és ennek minimum a 60%-át kell növényültetésre (méghozzá őshonos növények ültetésére) költeni.
A pályázat fontos része a közösségi tervezési folyamat, amely során minél több embert (lakosságot, civil szervezeteket) kell bevonni a tervezésbe - és később a megvalósításba. Ennek eredménye, eszköze ez a blog is, amely célja a tájékoztatás és kapcsolattartás az érdeklődőkkel, valamint a véleménycsere platformjaként való funkcionálás.
További információk a pályázatról:
www.mol.hu/zoldovezet
http://zoldovezet.okotars.hu
http://www.mol.hu/repository/572128.pdf

A pályázat során a Budakörnyéki Natúrparkért Egyesülettel és a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvánnyal együttműködve, az ő távlati céljaikba beépülve kívánja a Kohó Egyesület megvalósítani a projektjét, amely nem más, mint egy kisebb park és pihenőhely kialakítása a mamutfenyőknél bográcsozóhellyel, szaletlivel, padokkal, asztalokkal, és sok-sok növénnyel. Ez a pályázat az előszobája lenne a már korábban elindult hatalmas projektnek, a Budakörnyéki Natúrpark létrehozásának.

A fentiekről, valamint a leendő Natúrparkról bővebb tájékozatatást a lentebb posztolt előadáson kaphat minden kedves érdeklődő. Az előadás időpontja 2010. november 24. 16:00, helyszíne a Budakeszi Művelődési Központ. Mindenkit szeretettel várunk!

1 komment

Címkék: ismertető program pályázat egyesület zöldövezet kohó mamutfenyők

A bejegyzés trackback címe:

https://budakesziert.blog.hu/api/trackback/id/tr472409006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csomor Rita 2010.12.03. 22:16:54

Parkot nem csak ültetni kell, hanem gondozni is. A nemrégiben elültetett kis mammutfenyők pusztulnak. A nyáron már alig volt bennük némi élet, valószínűleg gombabetegség támadta meg őket. Szóvá tettem VTKB és VÜBB ülésen is, de süket fülekre találtam.

Üdvözlettel CsR
süti beállítások módosítása