HTML

Blog Budakesziért

A blog azért jött létre, hogy Budakeszi lakossága és a városért tenni akarók egy központi gyűjtőoldalon értesülhessenek a Budakeszit érintő legfrissebb hírekről, projektekről, fejlesztésekről és interaktív módon közreműködhessenek azok alakításában, megoszthassák véleményüket, ötleteiket, és javaslatokat tegyenek a város jövőjének pozitív irányba való alakítására.

Támogatók

okotars.png              mol.png

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Mamutfenyő Pihenőpark

2010.11.27. 20:24 Freer - Kohó Egyesület

Mindenkinek köszönjük a szerdai fórumon való részvételt és a sok hasznos hozzászólást! A véleményeket figyelembe vesszük a tervezés folyamán és igyekszünk beépíteni a végső pályázati tervbe. Emellett nagyon köszönjük az eddigi kérdőív-kitöltéseket! Eddig - csak az interneten - több mint 230-an segítettétek munkánkat a kérdőív kitöltésével! A válaszok feldolgozására néhány héten belül sor kerül, addig is tájékoztatlak titeket a pályázat jelenlegi állapotáról.

Úgy gondoljuk, hogy a további munka egyszerűsítése végett szükség van a kiválasztott terület elnevezésére, így mostantól Mamutfenyő Pihenőparknak nevezzük a mamutfenyők körüli "parkosítandó" területet.

A szerdai fórumon többen felhívták a figyelmet a kutyasétáltatók és a bográcsozók közötti lehetséges ellentétre (sok a kutyás arrafelé, és könnyen zavaró lehet a kosztot kóstolgatni szándékozó kutyák jelenléte a sütögető csoportnak). Ezért úgy tervezzük meg a bográcsozó helyét, hogy a kutyásoknak ne kelljen közvetlen mellettük elhaladniuk a séta során. Tehát a kiépített, padokkal, asztalokkal ellátott bográcsozó a park bal alsó sarkába kerülne, a kutyák számára pedig maradna a jelenlegi ösvény jobb oldalán egy nem beültetett rét, ahol az ebek szabadon futkoshatnak. A park többi részébe őshonos gyertyános és tölgyes kerülne telepítésre, valamint tervezzük gyümölcsfák (vadkörte, vadalma), őshonos bokrok és évelő virágok ültetését is. A park északi, nagy mamutfenyőkhöz közeli részébe pedig további mamutfenyőket ültetne a Dendrológiai Alapítvány - a pályázaton kívül.

Az eddig áttekintett kérdőívekben sokan félelmüket fejezték ki a tűzrakó hellyel kapcsolatban, utalva annak tűzveszélyességére és a környezetre való esetleges ártalmasságára. Nos, ezt a félelmet könnyen eloszlathatjuk: Tűzrakó hely jelenleg is létezik, méghozzá a fenyők közvetlen közelében, sokkal veszélyesebb helyen, mint ahová mi tervezzük. Ráadásul most egy kiépítetlen, látogatók által készült szenes farakás jelenti a tűzrakó helyet, ami sokkal kevésbé használható, mint egy hozzáértők által megfelelő módon kiépített tűzrakó hely. A parkosítás során ezt a "sütögetőhelyet" felszámoljuk, és kialakítunk helyette a fenyőktől távolabb, a park délnyugati részében egy biztonságos, megfelelő anyagokból készült tűzrakót, ami semmilyen veszélyt nem fog jelenteni sem a mamutfenyőkre, sem a környezetre. Mellette szemetesek és rőzse elhelyezése van tervben, amit a tüzelők szabadon felhasználhatnak, ha cserébe az ott elhelyezni szándékozott becsületkasszába (a rőzse pótlására) adott mennyiségű pénzt dobnak. A becsületkassza-ötlet még kezdeti stádiumban van, ezzel kapcsolatban is várjuk a javaslatokat.

A tervek továbbra is dinamikusan változtathatók a lakosság igényei szerint, a legvégső változattal december közepére kellene elkészülnünk. Addig is folyamatosan várjuk a véleményeket, ötleteket akár ide, komment formájában, akár a kohoegyesulet@gmail.com e-mail címre. 

1 komment

Címkék: pihenő kutya hely park kérdőív sétáltatás mamutfenyők bográcsozó tűzrakó

A bejegyzés trackback címe:

https://budakesziert.blog.hu/api/trackback/id/tr232477547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freer - Kohó Egyesület 2010.12.03. 15:22:02

Az ígéretnek megfelelően elérhetővé tesszük a novemberi előadáson levetített prezentációkat.
Elsőként itt a Mamutfenyő Pihenőparkról szóló prezentáció, ami innen letölthető: s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=7d62b526b929463a66815e94e62683a4&file=Mamutfenyos_eloadas.ppt
süti beállítások módosítása